Nové cyklostezky v Ústeckém kraji

Michal Horáček koordinuje projekt nové komunikace a mostku v Ústeckém kraji. Plány zahrnují také stavbu provizorní lávky v krajském městě a lávky v Děčíně. Součástí je i oprava úseku cyklostezky Ploučnice pomocí nové technologie.


Projekt, který koordinuje Michal Horáček, zahrnuje novou komunikaci dlouhou přibližně 1 kilometr a také nový mostek přes Štětcký potok. Magdalena Fraňková, mluvčí Ústeckého kraje, rozšiřuje plány kraje a uvádí, že je to poslední fáze projektu na této cyklostezce.

Menší změny čekají také na cyklisty v krajském městě. Na léto je zde plánováno zahájení stavby provizorní lávky, která bude sloužit lidem během oprav Benešova mostu. Labská stezka, procházející u krajského soudu, bude kvůli pracím uzavřená a cyklisté budou muset používat objížďkové trasy. Ty povedou kolem krajského soudu přes ulici Národního odboje a dále ulicemi Kramoly a Raisova zpět na trasu.

Stejně tak je plánována stavba lávky pro cyklisty a pěší v Děčíně. Lávka očekávaně překlene Labe a Ploučnici, přičemž se předpokládá, že bude kotvena na železničním mostě. Město očekává, že tato lávka zlepší dopravní situaci. Mluvčí Luděk Střítil předpokládá, že staveniště bude předáno v květnu nebo v červnu a práce by měly trvat přibližně rok a půl.

Projekt také zahrnuje opravu krátkého úseku cyklostezky 15, známé jako Ploučnice, poblíž Děčína v Malé Veleni. Podle Horáčka bude na tomto úseku dlouhém zhruba 150 metrů vyzkoušena nová technologie. Po dokončení opravy bude cesta bezprašná a bez bláta díky ekologickému enzymatickému roztoku.

Co se týče dalších plánovaných změn, ty očekávají cyklostezky z Libochovan do Přívlak na Lounsku a z Bohušovic nad Ohří do Litoměřic na cyklotrase číslo 6, tedy Ohře. Fraňková popisuje plány na aplikaci nového povrchu vhodného pro cyklostezku, výstavbu výhyben a odpočíváren. Práce by v těchto oblastech měly začít až na konci cyklistické sezony s dokončením v roce 2025.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

Ústí nad Labem

Hlavní zprávy