Novinky v turistických linkách pro lepší propojení českého Švýcarska

Doprava Ústeckého kraje připravila změny v jízdních řádech turistických autobusových linek pro letošní jarní sezónu v Českém Švýcarsku. Nové trasy a větší počet spojů umožní turistům pohodlnější cestování a lepší propojení mezi nejnavštěvovanějšími turistickými cíli. Sezóna začne 29. března na Velký pátek.


Svěží změny v turistických trasách očekávají milovníky přírody a turistiky v Českém Švýcarsku při nástupu jarní sezóny, která odstartuje na Velký pátek 29. března. Cestování po této malebné oblasti bude díky úpravám jednotlivých spojů pohodlnější a efektivnější. Zlepšení se nejvíce dotknou tras, které spojují nejnavštěvovanější turistické cíle v oblasti národního parku.

Novinky v jízdních řádech: více spojů a lepší propojení

Významnou změnou je nová trasa autobusové linky 441, která bude jezdit na trase Česká Kamenice – Růžová – Janov – Hřensko – Mezní Louka – Mezná v převážně hodinovém intervalu. Tuto úpravu iniciovala Destinační agentura České Švýcarsko, jež sleduje potřeby turistů a využití jednotlivých spojů v rámci turistické sezóny.

Změny postihují i linku 435, která bude nově jezdit na trase Mezná – Mezní Louka – Hřensko – Schmilka, rovněž v hodinových intervalech. Umožní tak přestupy na linku 434 ve směru od Schmilky na Jetřichovice a Krásnou Lípu. Základní linkou národního parku zůstává autobus 434 Děčín – Hřensko – Jetřichovice – Chřibská – Krásná Lípa, která se téměř nezmění. Pouze ke spoji přibude nové přestupní místo na zastávce Hřensko, střed.

Další novinkou je linka číslo 438, která bude jezdit na trase Děčín – Hřensko – Mezní Louka – Mezná a doplní tak trasu 434, čímž budou spoje mezi Děčínem a Mezní Loukou jezdit v půlhodinovém intervalu.

Turistické linky v plném provozu o víkendech a svátcích

Uvedené nové autobusové spoje pojedou každý víkend a během státních svátků. O letních prázdninách budou k dispozici také ve všední dny, aby všichni milovníci turistiky mohli naplno využít svůj čas v objevování krás Českého Švýcarska.

Jetřichovické vyhlídky jako jeden z oblíbených cílů

Mezi nejoblíbenější turistické cíle v oblasti patří Jetřichovické vyhlídky, které lákají svou nádhernou přírodou, malebnými rozhledy a malebnou atmosférou. Nové jízdní řády turistických linek zaručují pohodlnější přístup k těmto a dalším atrakcím národního parku a jistě přispějí k ještě větší návštěvnosti regionu.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Ústí nad Labem

Hlavní zprávy