Odsávačky hlenů jsou velkou pomocí v boji s dětskou rýmou

Přečtěte si článek a zjistíte, jak mohou odsávačky hlenů pomoci vašemu miminku, když trpí rýmou!


Jak se vypořádat se zahleněním nosu u dětí? Pomohou odsávačky hlenů!

Sami určitě dobře víte, jak špatně se vám s ucpaným nosem mluví a dýchá. A pro nejmenší děti, přijímající tekutou výživu, je celá situace o to prekérnější. Hleny při déle trvajícím nachlazení postoupí do útrob tělních dutin a mohou vyvolat zánět. Tomu můžete zabránit odsáváním hlenů. Postaráte se tak nejenom o pohodový den miminka, ale také o jeho ničím nerušený spánek. A právě kvalitní odpočinek je tím, co dětský organismus ocení při boji s jakoukoliv nemocí nejvíce.

Správné dýchání je pro miminko důležité

  • Miminka do 5.měsíce dýchají pouze nosem, a proto je u nich obvyklý častější vznik nosního sekretu, který napomáhá zvlhčení a pročištění nosní sliznice. V případě jeho nahromadění se dýchací cesty ucpou, což miminku znemožňuje klidný spánek a pohodlí při krmení. 

  • Správné a pravidelné dýchání posiluje imunitu a odolnost vůči stresu.

Jaké potraviny přispívají k vyššímu zahlenění?

Určité množství hlenu je při nachlazení a příbuzných onemocněních přínosné, ale při častém zahlenění nosních dutin a neustupující rýmě je vhodné se objednat k lékaři, aby mohl odborně pomoci nepříznivý stav řešit.

Na vysoké zahlenění může mít vliv i strava

  • Potravina, která přispívá k vyššímu zahlenění, je například pšenice a výrobky z ní vzniklé. Může to být i maso, vejce a cukry.

  • Naproti tomu rýže, jáhly, amarant jsou potraviny, které by tvorbu hlenu neměly výrazněji podporovat.

  • To samé ovoce a zelenina, které obsahují mimo jiné vlákninu a tím pomáhají tělo čistit a uvést do optimálního stravu. Pozitivní výsledky se mohou projevit nejen v dýchacích cestách snížením zahlenění ale i v trávícím traktu.

  • Další věc, kterou můžete pro zmínění zahlenění udělat, je pití čaje s citronem, použití Vincentky nebo Stérimar. V lékárnách mívají i nosní kapky, které vám lékárníci doporučí ve volném prodeji bez nutnosti předpisu od lékaře. Při dlouhodobějších a nepříjemných ucpávání dýchacích cest pak můžete využít pomůcky pro odsávání hlenu. Jsou to takzvané odsávačky hlenů.

Druhy odsávaček hlenů

Některé odsávačky hlenů fungují na mechanickém principu, jiné fungují na elektrickou energii. Cenově se odsávačky hlenu také výrazně liší, zejména právě podle principu funkce a také podle výrobce. 

  • Zapomeňte na odsávačky s připojením na vysavač, ty pro děti opravdu leckdy bezpečné nejsou. Mnohem lepší jsou ty elektrické nebo cestovní modely napájené bateriemi. Úlevu malému nosánku tak můžete přinést kdekoli a kdykoli. A nezáleží na tom, jak malé miminko doma máte, stačí vsadit na šikovného pomocníka.

  • Nejmenší elektrickou odsávačku na evropském trhu vám přináší česká společnost KRÁSNÝ – zdravotnická technika s.r.o. Stačí v e-shopu SZO.cz zapátrat po modelu CLARIO BASIC anebo vsadit na jiný z prověřených modelů. Stojí za nimi odborníci z řad lékařů, takže se o bezpečnostní svých dětí určitě nemusíte bát.

  • Nevíte, jakou odsávačku hlenů pořídit pro svou ratolest? Kontaktujte internetový obchod www.szo.cz.

Užitečné kontakty

KRÁSNÝ - zdravotnická technika s.r.o. 
Božkovská 38 
326 00 PLZEŇ - Slovany

Telefon: 377 424 999
E-mail: krasny@szo.cz



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

Ústí nad Labem

Hlavní zprávy