Oprava mostů ztíží dopravu: Lidé volají po změně objížďky

Ústí nad Labem se připravuje na uzavírku dvou klíčových mostů, což způsobuje dopravní omezení a neklid mezi obyvateli sousedních obcí. Místní obyvatelé požadují po silničářích změnu plánů objížďky přes malé vesnice.


Ústí nad Labem se chystá na uzavírku dvou klíčových mostů: Silničního Benešova přes Labe a železničního na hlavním tahu do Děčína. Toto rozhodnutí způsobuje dopravní omezení a neklid mezi obyvateli sousedních obcí. Jelikož alternativní trasa objíždky povede přes malé vesnice, místní obyvatelé požadují po silničářích, aby změnili plány.

Opravy začínají hned u kruhového objezdu pod zámečkem Větruše, kde už nyní dochází ke vzniku kolon. Další oprava Benešova mostu je naplánována na půlku roku, společně s rekonstrukcí mostu v Mojžíři.

V důsledku uzavírek budou muset nákladní auta jezdit přes obce Jílové a Libouchec, kde místní již delší dobu protestují proti nadměrné kamionové dopravě. Denně tudy projíždí až 400 nákladních aut, což způsobuje otřesy, díky nimž praskají domy v těchto lokalitách.

Starostka Jílového, Kateřina Sýkorová (SNK), vyjádřila obavy z možného poškození tamního mostu v Jílovém, který leží poblíž zatáčky a Děčína. S odvoláním na hustou dopravu se starostka obává vzniku několikakilometrových zácp, které by značně ztížily situaci nejen pro řidiče, ale i pro chodce, kteří se již nyní bojí přecházet přes přechody.

Problém rekonstrukcí mostů v Ústí nad Labem a jejich dopad na obyvatele okolních vesnic tak nadále zůstává velkým regionálním tématem. Občané doufají, že silničáři najdou jiné řešení objížďky, které bude přijatelnější pro všechny zúčastněné strany.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Ústí nad Labem

Hlavní zprávy