Prodej pozemků v Triangle pro bateriové úložiště a solární energii

Zastupitelstvo Ústeckého kraje schválilo prodej 3,25 ha pozemků v průmyslové zóně Triangle za 11,58 mil. Kč. Pozemky poslouží k vybudování bateriového úložiště energie propojeného s fotovoltaickou elektrárnou, který stabilizuje odběr proudu a zajišťuje záložní napájení.


Ve středu 26. února 2024 oznámilo Zastupitelstvo Ústeckého kraje schválení prodeje pozemků o rozloze 3,25 ha v průmyslové zóně Triangle. Schválený prodej, který dosahuje ceny 11.580.600 Kč bez DPH, je důležitým krokem k realizaci ambiciózního projektu vybudování modulárního bateriového úložiště energie, jež bude propojeno s fotovoltaickou elektrárnou.

Cílem tohoto projektu, jehož realizaci chce společnost CATE s.r.o. zahájit v roce 2025, je stabilizovat odběr elektrického proudu v celém průmyslovém komplexu a zároveň zajistit krátkodobé záložní napájení v případě výpadku dodávky elektrické energie. Zkušební provoz plánuje společnost zahájit v roce 2028.

Prodej pozemků nabízí možnost využít zbytkové plochy, které nejsou vhodné pro výstavbu běžných výrobních závodů a zároveň nemají žádný dopad na současné či potenciální investory v průmyslové zóně Triangle. Tato zóna se stává stále atraktivnější pro technologicky pokročilé projekty, které přinášejí inovace a nové pracovní příležitosti.

Modulární bateriové úložiště energie představuje pokrok v oblasti udržitelné energetiky, který pomůže jednotlivým závodům v průmyslové zóně ukládat elektřinu z vlastních fotovoltaických elektráren a tím posílit energetickou soběstačnost a snižovat emise. Toto řešení navíc umožňuje lepší kontrolu nad dodávkou a spotřebou energie, což má pozitivní dopad na celkovou efektivitu průmyslového komplexu.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

Ústí nad Labem

Hlavní zprávy