Sociální podnikání v Ústeckém kraji

První konference na podporu sociálního podnikání v Ústeckém kraji zaznamenala velký zájem. Účastníci se seznámili s dotačním programem kraje, připravovaným zákonem o sociálním podnikání a Programem S-podnik plus.


V úterý 19. března 2024 se v Inovačním centru Ústeckého kraje uskutečnila první konference zaměřená na podporu sociálního podnikání v regionu. Akce nazvaná 'Podpora sociálního podnikání v Ústeckém kraji' byla realizována pod záštitou Jiřího Kulhánka, prvního náměstka hejtmana Ústeckého kraje, který se také ujal úvodního slova.

Účast na akci přesáhla očekávání pořadatelů – celkem se zaregistrovalo 48 účastníků a další zájemci dorazili i bez registrace. Zástupci sociálního podnikání z Pardubického a Libereckého kraje také přijali pozvání, stejně jako zaměstnanci Úřadu práce České republiky a poskytovatelé sociálních služeb.

Ústecký kraj představil svůj dotační program pro podporu sociálního podnikání a plánovanou další podporu. Hosté z ministryně práce a sociálních věcí Ondřej Závodský a předsedkyně správní rady spolku TESSEA Markéta Vinkelhoferová mluvili o připravovaném zákoně o sociálním podnikání a o tom, jak spolek TESSEA sdružuje sociální podniky z celé České republiky a zastřešuje jejich zájmy.

Michaela Formánková, ředitelka Národní rozvojové banky, představila Program S-podnik plus, zvýhodněný úvěr pro sociální podniky. Na konferenci se také prezentovalo několik sociálních podniků působících v Ústeckém kraji, například DecorEn, FOKUS LABE, Masopust gastro, PROMETHEUS Effect, BOK&LK a Veřejné stravování cz.

Paralelně s konferencí proběhl Jarmark sociálních podniků, na kterém se účastníci mohli seznámit s produkty a službami sociálních podniků působících v regionu. Celá akce proběhla v přátelské atmosféře a sklidila pozitivní ohlasy od účastníků.




Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Ústí nad Labem

Hlavní zprávy