Teplické nádraží: Znovu jako ve 19. století, rekonstrukce čeká na nájemce

Rekonstrukce vnější části Teplického nádraží, která vrátila budovu k původnímu vzhledu z 19. století, je hotová. Interiér budovy zatím zůstává nedokončen, protože Správa železnic hledá vhodné nájemce pro vybavení prostoru. Renovace stála 325 milionů Kč.


Teplické nádraží se po dokončení rekonstrukce vnější části budovy vrátilo ke svému původnímu vzhledu z 19. století. Zatímco exteriér je nyní obnovený, interiér zatím zůstává nedokončený, protože Správa železnic zatím nenašla vhodné nájemce pro vybavení prostoru. Historická budova z poloviny 19. století prošla renovací za 325 milionů korun a stala se tak poslední součástí modernizace trati z Teplic do Ústí nad Labem.

Budova nádraží v Teplicích je jednou z nejstarších a největších v Česku. Je dokonce o deset metrů delší než Fantova budova na pražském hlavním nádraží. Kromě toho byla před rekonstrukcí považována za jednu z nejzchátralejších. Její fasáda byla ve špatném stavu a její obnova byla zvláště náročná kvůli rozměrům budovy a památkové ochraně.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Ústí nad Labem

Hlavní zprávy