Úspěšný trenér Jan Šotnar opouští Slunetu

Talentovaný trenér basketbalového týmu Sluneta Ústí nad Labem, Jan Šotnar, oznámil, že po konci aktuální sezony opustí klub. Důvodem je uplatnění gentlemanské dohody s generálním manažerem Tomášem Hrubým o ukončení smlouvy, pokud dostane lukrativnější nabídku.


Překvapivá zpráva otřásla světem českého basketbalu. Trenér ústecké Slunety, Jan Šotnar, oznámil, že po konci aktuální sezony ukončí své působení v klubu. Tento talentovaný kouč je znám svým úspěšným působením v Ústí nad Labem, kde dosáhl výrazných úspěchů, a také je asistentem trenéra Diega Ocampa u české reprezentace.

Podle generálního manažera Tomáše Hrubého Šotnar nastavil velkou laťku ostatním a Hrubý je za to rád, protože nemá rád malé výzvy. Šotnarovy důvody pro odchod z klubu spočívají v uplatnění tzv. gentlemanské dohody, kterou měl se svým nadřízeným, Tomášem Hrubým. V případě, že Šotnar dostane lukrativnější nabídku, které nebudou moci konkurovat, dají mu možnost ukončit smlouvu.

V současnosti není jasné, do jakého klubu se Šotnar přesune, ale často se spekuluje, že by to mohly být Pardubice. Šotnar nechtěl potvrdit žádnou ze svých možných budoucích destinací, nicméně uvedl, že poptávka je velká a jeho další rozhodnutí bude záviset na tom, co bude nejlepší pro něj a jeho rodinu.

Ačkoli vedení Slunety by si přálo, aby Šotnar zůstal ve funkci trenéra, Hrubý respektuje jeho rozhodnutí. Trenér sám by chtěl zakončit současnou sezonu co nejlépe a splnit předsezonní cíle, které si klub stanovil. Klub v současnosti usiluje o náhradu, která by měla být již v dohledné době.

I přes Šotnarův odchod z klubu bude pro ústecké fanoušky těžký, generální manažer Hrubý je přesvědčen, že se hráči nezaleknou a budou bojovat za úspěch, který si zaslouží. Aktuálně se Sluneta nachází na senzačním druhém místě za Nymburkem, což zaručuje velmi zajímavou koncovku nadstavby.

Šotnarovi zbývají poslední zápasy jako trenér Slunety, které by rád ukončil plným nasazením a dobrými výsledky. Zajímavou otázkou zůstává, zda se mu podaří získat vytouženou medaili. Pro fanoušky a hráče bude sledování posledních zápasů Šotnara ve funkci trenéra Slunety jistě velmi emotivní zážitek.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

Ústí nad Labem

Hlavní zprávy