Ústecký kraj daruje IZS 10 milionů korun

Ústecký kraj daruje 10 milionů korun složkám IZS na nákup technického a speciálního vybavení, podporu požárního sportu a práci s mládeží. Rozdělení financí je: 2 miliony Krajskému ředitelství policie, 7 milionů Hasičskému záchrannému sboru a 1 milion Krajskému sdružení hasičů.


Ústecký kraj se rozhodl darovat složkám Integrovaného záchranného systému (IZS) celkem 10 milionů korun na nákup technického a speciálního vybavení. Tímto krokem chce podpořit záchranářské útvary, což by mělo přispět ke zvýšení jejich akceschopnosti a kvality technického vybavení. Větší důraz je kladen také na rozvoj požárního sportu a práci s mládeží v Ústeckém kraji.

Dne 26. února 2024 bylo oznámeno, že na základě žádostí jednotlivých složek IZS, které byly projednány na Bezpečnostní radě Ústeckého kraje a schváleny krajským zastupitelstvem, bude Ústecký kraj darovat 2 miliony korun Krajskému ředitelství policie Ústeckého kraje, 7 milionů korun Hasičskému záchrannému sboru Ústeckého kraje a 1 milion korun Krajskému sdružení hasičů Ústeckého kraje, celkem tedy 10 milionů korun.

Hejtman Jan Schiller uvedl, že podpora jednotlivých složek IZS ze strany Ústeckého kraje je dlouhodobá a důležitá. Je nezbytné, aby tyto složky disponovaly moderním vybavením a kvalitním zázemím, protože chrání životy a majetek občanů kraje. Financování vybavení také přispívá k rozvoji komunitního života v regionu.

Finanční prostředky budou využity například na nákup technického vybavení pro jednotky policie, které řeší mimořádné události, jako jsou akumulátorové přetlakové ventilátory, multidetektory a cvičné figuríny pro profesionální hasiče. Dobrovolní hasiči zase využijí dar na sportovní překážky, opravy a údržbu, pronájem stadionů a zabezpečení akcí pořádaných Krajským sdružením hasičů Ústeckého kraje, jako STIMAX CUP a Tohatsu Fire Cup.

Investice do technického a speciálního vybavení složek IZS Ústeckého kraje tak představují důležitý krok pro zajištění bezpečnosti obyvatel a majetku v kraji. Tyto prostředky také umožní další rozvoj požárního sportu a práci s mládeží, která je klíčovou součástí budoucnosti hasičských složek.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

Ústí nad Labem

Hlavní zprávy