Ústecký kraj vítězí na veletrhu Holiday World

Ústecký kraj zaznamenal úspěch na veletrhu cestovního ruchu Holiday World & Region World v Praze. Jako nejpůsobivější expozice do 60 m2 získal 1. místo. Projekt Hřebenovka Český Švýcarskem zvítězil v kategorii „Nejlepší turistický produkt“.


Minulý týden se v Praze na výstavišti PVA Expo Letňany konal 32. ročník očekávaného veletrhu cestovního ruchu Holiday World & Region World. Na této významné události prezentoval i Ústecký kraj svou nabídku a atraktivity pro nadcházející turistickou sezónu. Tisková zpráva o úspěších Ústeckého kraje na veletrhu byla zveřejněna 19. března 2024.

Ústecký kraj představil svou kvalitní turistickou nabídku z oblastí Českého středohoří, Českého Švýcarska, Krušnohoří a Dolního Poohří. Vystavená expozice byla barevně laděna podle Ústeckého kraje, s výrazným důrazem na zelenou barvu chmelnic. To nebylo náhodou, ale směrovalo to na nově zapsanou památku UNESCO – město Žatec a krajinu žateckého chmele.

Ocenění pro Ústecký kraj se na veletrhu nevyhnula. Expertoní jury ocenilo expozici kraje od pořadatele veletrhu firmy ABF, a. s. 1. místem v kategorii Nejpůsobivější expozice do 60 m2. Ústecký kraj tak přesvědčil odborníky díky kvalitě, marketingovým aktivitám a kreativitě prezentovaných projektů.

Velký zájem ze strany veřejnosti zaznamenal projekt Hřebenovka Český Švýcarskem, který přihlásila obecně prospěšná společnost České Švýcarsko do soutěže Velká cena cestovního ruchu. Tento projekt se zaměřuje na rozptýlení nadměrného turistického ruchu v oblíbené destinaci a zvítězil v náročné konkurenci v kategorii „Nejlepší turistický produkt“.

V rámci veletrhu proběhl také křest Cykloprůvodce Labské stězsky 2024, který láká turisty na trasu od pramene Labe v Krkonoších až do Hamburku. Ústecký kraj aktivně podporuje rozvoj Labské stezky společně se Středními Čechami, dalšími kraji, statutárními městy, turistickými organizacemi a destinačními agenturami. Díky této podpoře se Labská stezka každým rokem dále zkvalitňuje.

Jiří Řehák, náměstek hejtmana Ústeckého kraje a radní pro oblast kultury, památkové péče a cestovního ruchu, zdůraznil význam veletrhu pro region: „Holiday World & Region World představuje pro náš kraj shrnutí minulé turistické sezony a zároveň příslib do budoucna. Díky oceněním můžeme měřit úspěchy našich projektů v konkurenci a společně s turisty se těšit na další turistickou sezónu nabízející kvalitní zážitky v Ústeckém kraji.“



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Ústí nad Labem

Hlavní zprávy