Vlna stížností: Ústecká MHD slibuje změny od září

Stížnosti na změny v ústecké MHD narůstají od května, kdy došlo k přeorganizování tras a číslování autobusů a trolejbusů. Ústecký dopravní podnik vnímá kritiku cestujících a slíbil úpravy jízdních řádů.


Stovky stížností a připomínek dostal ústecký dopravní podnik kvůli změnám v jízdních řádech. Od začátku května došlo k přeorganizování tras autobusů a trolejbusů, přičemž se změnilo i jejich číslování.

Dopravní podnik města Ústí nad Labem připouští, že vnímá výtky cestujících a slibuje, že je zohlední při další úpravě jízdních řádů. Možnost dalších změn dopravní podnik nevylučuje. 'Občané nás oslovují s tím, že mají výhrady. My ty výhrady předáváme dopravnímu podniku, který následně po vyhodnocení přislíbil, že provede ještě změny,' uvedl ústecký primátor Petr Nedvědický (ANO).

Kritiku nových jízdních řádů vyjadřuje i opoziční zastupitel Richard Loskot (PRO! Ústí). 'Změny povedou k tomu, že lidé budou více používat osobní automobil, protože se dojezdová doba trolejbusy a autobusy prodloužila,' upozorňuje Loskot.

Úpravy zasáhly i značení linek, což byla poslední velká změna před sedmnácti lety. Od té doby se objevilo mnoho požadavků na propojení různých částí města, které dosud nebyly obsluhovány. 'Nikdy nedošlo k přečíslování všech linek ve městě naráz. To je změna, která nemá obdoby a upřímně řečeno, nevidím v tom žádný velký smysl,' sdělil autor knih o městské hromadné dopravě Ivan Grisa.

Dopravní podnik bude stížnosti přijímat do začátku letních prázdnin. Po jejich vyhodnocení slibuje zahrnutí některých podnětů do úprav, které vstoupí v platnost od září, kdy opět začnou jezdit školní spoje.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Ústí nad Labem

Hlavní zprávy