Ústecký kraj vede v návštěvnosti přírodních turistických cílů

0

Agentura CzechTourism zveřejnila informace o vlastním měření návštěvnosti turistických cílů v České republice. Ústecký kraj jasně vede v kategorii Přírodní turistické cíle, kde jsou na prvním místě v celé České republice Soutěsky Kamenice v Českém Švýcarsku. Kategorii dále obsadilo České Švýcarsko hned několikrát. Třetí je Pravčická brána, páté jsou Tři prameny v Branově, šestá Gabrielina stezka ve Hřensku, sedmá Mezná ve Hřensku, osmé jsou Jetřichovické vyhlídky a desáté Kyjovské údolí.

„Úspěch jedné zturistických destinací Ústeckého kraje Českého Švýcarska mě těší“, uvedl kvýsledkům radní pro regionální rozvoj, cestovní ruch Ústeckého kraje Zdeněk Matouš a dodává: „Hodně turistů knám míří i za pietními místy, Památník Terezín je hned druhé nejnavštěvovanější místo. Mezi turistickými cíli vkategorii Lidová kultura jsme obsadili hned tři příčky, pátá je Zadní Doubice, šestý Skanzen Zubrnice a sedmá je Kamenická Stráň vRůžové.

Jaká bude návštěvnost vletošním roce, vyhodnotíme zase za rok. Rozhodně se vní pozitivně odráží intenzivní spolupráce CzechTourismu sregiony při tvorbě marketingových kampaní a dalších aktivit. Cílem je zachování trvale udržitelného cestovního ruchu.

„Podobná měření jsou pro Ústecký kraj důležitá i vzhledem kpřetíženosti některých turistických cílů a oblastí. Dlouhodobě se snažíme propagovat a komunikovat ity méně navštěvované, které mají také své kouzlo“, doplnil ktématu Zdeněk Matouš.

VTOP 50, kde jasně vede Pražský hrad, Lanová dráha na Petřín a ZOO Praha, obsadily turistické atraktivity znašeho regionu 32. příčku sPamátníkem Terezín, 33. příčku drží Zoopark Chomutov a 34. Soutěsky Kamenice. Vzávěsu je 43. Edmundova soutěska, tedy lodičky ve Hřensku a 44. místo patří Pravčické bráně.

Žebříček, který mápouze orientační charakter a neslouží k hodnocení výkonnosti jednotlivých cílů či provozovatelů, byl sestaven vněkolika kategoriích.


Autor: Region Redaktor Článek může obsahovat komerční sdělení.

Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář