Jak nepřijít na mizinu? Kryjte se pojištěním proti blbosti!

O peníze nechce přijít nikdo, jsou však situace, ke kterým dojde nedopatřením nebo chvilkovou nepozorností, a mohou přijít dost draho. Při procházení kavárnou svrhnete někomu drahý notebook ze stolku.


Sednete si na sedačku, na které mají hosté sedící vedle vás položené brýle a rozbijete je. Nebo nákupním vozíkem drcnete do stojanu s drahou elektronikou a dojde k pádu nejnovějšího typu televizoru. U těchto případů jde pořád o tisíce či desetitisíce korun. Může být však mnohem hůř, proto je vhodné se krýt kvalitním pojištěním!

Při menších i větších nehodách

Všechny předchozí případy mají jedno společné. Došlo ke škodě, za kterou jste zodpovědní a musíte ji uhradit, tedy v případě, že nemáte sjednané pojištění proti blbosti, jak se lidově nazývá pojištění občanské odpovědnosti. Hodí se ve všech chvílích, kdy dojde k neúmyslně způsobené škodě v občanském životě při činnostech, které jsou běžné. Znamená to přesně ony případy, kdy dojde ke škodní události nedopatřením.

Při vodovodních škodách i úrazech

Dalším typickým příkladem, při kterém je dobré mít sjednané toto pojištění, jsou vodovodní havárie. Málokdo si totiž uvědomuje, že při nejčastějších lapáliích v domácnosti se škody vzniklé sousedům hradí právě z pojištění občanské odpovědnosti. Mylně se mnozí domnívají, že stačí pojištění domácnosti. Zmíněná pojistka je však také jediným vysvobozením při zranění druhé osoby například při rekreačním sportu, kdy jdou náklady na léčbu a rekonvalescenci do milionů korun.

Platí i při cestách do zahraničí

Nehoda se může stát při rekreačním lyžování na sjezdovce ve francouzských Alpách stejně jako při jízdě na kolečkových bruslích na promenádě v italském Rimini. Důsledky bývají finančně nákladné, z toho důvodu je možné si sjednat pojištění ve čtyřech variantách s maximální pojistnou částkou ve výši 3, 5, 7 nebo 10 milionů korun. Pojištění navíc kryje také všechny členy domácnosti, a dokonce po celém světě.

Fotogalerie
Autor: Redakce REGIONUSTI.CZ Článek může obsahovat komerční sdělení.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Ústí nad Labem

Hlavní zprávy