Zeman debatoval s lidmi v Bečově a Lišanech, kde dostal 81 resp. 94 procent hlasů

Prezident Miloš Zeman na své třídenní návštěvě Ústeckého kraje ve středu 20. června diskutoval nejprve s vedením ledvické elektrárny u Bíliny a posléze s pracovníky společnosti.


Prezident Miloš Zeman na své třídenní návštěvě Ústeckého kraje ve středu 20. června diskutoval nejprve s vedením ledvické elektrárny u Bíliny a posléze s pracovníky společnosti. Kromě jiného řekl, že je odpůrcem obnovitelných zdrojů a vyjádřil se i k budoucí jaderné strategii státu. „Zatím to vypadá tak, že bych uvítal dva nové bloky v Temelíně. A v Dukovanech se uvažuje o jednom bloku,“ uvedl prezident.

Ohledně prolomení limitů pro těžbu uhlí Zeman na dotaz řekl, že je potřeba prolomit limity. Podařilo se to zatím u Bíliny. Pokud jde o Horní Jiřetín, tak Zeman míní, že by těžaři měli nabídnout občanům slušné podmínky a pak dál jednat. Prezident slíbil, že se setká se starostkou Horního Jiřetína a rád si vyslechne její názor.

S obyvateli obce Bečov na Mostecku, kde ve druhém kole prezidentské volby dostal 81 procent hlasů, přijel na setkání Miloš Zeman ve středu odpoledne. Bečov má 1600 obyvatel a prezidenta přivítala starostka Jitka Sadovská. Poté prezident vyrazil do Lišan. Obec má 170 obyvatel a vzácnou návštěvu přivítal starosta Josef Hořejší. Lišany jsou z celé České republiky nejúspěšnější obcí Miloše Zemana ve druhém kole prezidentských voleb. Setkání s občany se uskutečnilo v prostoru před obecním úřadem. Prezident se zde, stejně jako v Bečově, zapsal do pamětní knihy obce a dekoroval prapor obce pamětní stuhou.

Poslední den návštěvy, ve čtvrtek 21. 6. 2018, zavítá Zeman znovu do Bíliny, kde je starostou hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček. V Bílině byl prezident už při své poslední návštěvě kraje před osmi měsíci. Třídenní návštěvu zakončí prezident na zámku Jezeří u Mostu, pod nímž leží hnědouhelný důl. Uskuteční se zde závěrečná tisková konference.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 21.06.2018 18:28




0 +
 
Ústí nad Labem

Hlavní zprávy