Nejlepší mladí chemici Ústeckého kraje ovládli Lovosice

0

Lovosice, soutěže, mladý chemik, Ústecký kraj, Jan Schiller, blog, region24


V Lovosicích proběhlo vyhlášení výsledků soutěže "Hledáme nejlepšího mladého chemika Ústeckého kraje" s účastí hejtmana Jana Schillera. Tři nejlepší postoupili do celostátního kola v červnu.

V Lovosicích proběhlo slavnostní vyhlášení výsledků regionálního kola 12. ročníku soutěže 'Hledáme nejlepšího mladého chemika Ústeckého kraje', které se konalo v místním centru kultury. Tři nejúspěšnější soutěžící si zajistili postup do celostátního kola, které se uskuteční v červnu na Fakultě chemicko-technologické při Univerzitě Pardubice. Slavnostní ceremoniál se uskutečnil za účasti hejtmana Jana Schillera a dalších prominentních členů krajského vedení.

Tisková zpráva, která byla zveřejněna 28. února 2024, informuje o předání cen nejlepším účastníkům v regionálním kole soutěže ze strany představitelů Ústeckého kraje v čele s hejtmanem Janem Schillerem. Ten měl pro soutěžící povzbudivá slova: „Chemie je ve všem a všude, zasahuje do všech oblastí našeho života a setkáváme se s ní na každém kroku. Studium chemie má proto velký potenciál.' Schiller rovněž ocenil snahy o poskytnutí co nejlepších podmínek pro chemiky ve výuce.

V rámci slavnostního ceremoniálu byl také oceněn Václav Poříz z Ústí nad Labem, který se v minulém roce umístil na třetím místě v soutěži 'Hledáme nejlepšího mladého chemika ČR', tedy celostátním kole. Za úspěšnou reprezentaci Ústeckého kraje obdržel děkovný list a iPad od hejtmana.

Soutěž, která je určena pro žáky 8. a 9. tříd základních škol, organizuje Střední odborná škola technická a zahradnická v Lovosicích. Cílem je celorepubliková propagace chemie, a v našem kraji se jí letos zúčastnilo celkem 1 627 žáků ze 48 škol. Hlavním partnerem soutěže je Ústecký kraj. Více informací lze nalézt na webových stránkách soutěže.

Slavnostního vyhlášení výsledků soutěže se zúčastnili mimo jiné radní Jindra Zalabáková, hejtman Jan Schiller a předsedkyně výboru pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost Zdenka Vachková. Ceremoniál byl doprovázen zajímavým programem pro účastníky a diváky.



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář