Nový pavilon s urgentní péčí otevřen v Chomutovské nemocnici

0

Chomutov, urgentní příjem, moderní operační sály, intenzivní péče, financování EU a Ústeckého kraje, blog, region24, zdravetrendy


V Chomutově byl otevřen nový pavilon urgentního příjmu, který zahrnuje moderní operační sály a jednotky intenzivní péče. Stavba za 880 milionů korun byla financována zejména z prostředků EU a Ústeckého kraje a zlepší péči o pacienty v regionu.

V nedávné době byl v nemocnici v Chomutově otevřen nový, moderní pavilon urgentního příjmu. Tato inovativní stavba, která je součástí chomutovské nemocnice, byla otevřena pod vedením Krajské zdravotní. Spolu s nedávno otevřeným urgentním příjmem v děčínské nemocnici, tento nový pavilon představuje jeden z nejmodernějších v celém Ústeckém kraji.

Nový chomutovský pavilon urgentního příjmu, který je kromě samotného oddělení urgentního příjmu součástí i moderních operačních sálů, centrální sterilizace, anesteziologicko-resuscitačního oddělení a jednotky intenzivní péče, byl postaven za více než 880 milionů korun. Pro jeho stavbu byly použity finanční prostředky získané zejména od Evropské unie v rámci její reakce na pandemii COVID-19 a rovněž od Ústeckého kraje.

Otevření tohoto pavilonu zásadním způsobem zkvalitní a zrychlí péči o pacienty v chomutovské nemocnici. To je v souladu s filozofií Urgentního příjmu - poskytnout akutní zdravotní péči na jednom místě bez ohledu na závažnost pacientova stavu.

Zajímavé je, že všechny nemocnice Krajské zdravotní zařazují své urgentní příjmy mezi 120 prioritních po celé republice. Takto jsou nemocnice Krajské zdravotní označeny jako páteřní síť zdravotnických zařízení pohledem Ministerstva zdravotnictví a zdravotních pojišťoven.

Je třeba zdůraznit, že nové urgény výrazně zlepšují rychlost poskytované péče a způsob přijímání pacientů ve všech nemocnicích Krajské zdravotní. Cílem je, aby špičková zdravotnická péče byla dostupná pro všechny občany Ústeckého kraje.

Nový chomutovský pavilon byl otevřen ve středu, 25. března 2024, a veřejnost se s ním podle plánu začne seznámit postupně od poloviny dubna. Závěrem lze říci, že tato důležitá investice významně pozvedne úrovně zdravotní péče v regionu a poskytne občanům Ústeckého kraje mnohem lepší zdravotnické služby.



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář