SOKRATES 2 představil budoucím vysokoškolákům nabídku vzdělání

0

Veletrh SOKRATES 2, vysokoškolské vzdělání, Ústecký kraj, studijní programy, podpora společností, blog, region24


Veletrh SOKRATES 2 představil budoucím vysokoškolákům nabídku vzdělání v Ústeckém kraji a ČR. Deset prezentujících škol poskytlo informace o studijních programech, přijímacích zkouškách či ubytování. Akci podpořily společnosti Cheminvest, Vršanská uhelná a Severní energetická.

V Mostě se v úterý 14. února 2024 již pošestnácté uskutečnila prestižní přehlídka vysokých a vyšších odborných škol Sokrates 2. Tato akce je primárně určena pro budoucí vysokoškoláky, kterým pomáhá se zorientovat v možnostech studia, nejen v Ústeckém kraji, ale i v celé České republice. Na letošním veletrhu se prezentovalo deset škol, které nabízejí různorodé studijní obory a směry.

Slavnostního zahájení veletrhu SOKRATES 2 se zúčastnili členové krajského zastupitelstva i zástupci místních úřadů, jako například hejtman Ústeckého kraje Jan Schiller, krajská radní pro oblast školství, mládeže a sportu Jindra Zalabáková, místostarostka Litvínova Květuše Hellmichová nebo náměstek mosteckého primátora Václav Zahradníček. Zástupci Okresní hospodářské komory Most a ředitelka krajské pobočky úřadu práce Martina Bečvářová se také přivítali na akci.

Veletrh SOKRATES 2 má dlouholetou tradici a je nedílnou součástí aktivit Okresní hospodářské komory Most. Hlavním cílem těchto veletrhů je seznámit širokou veřejnost, především zájemce o studium na vysokých a vyšších odborných školách, s možnostmi vzdělávání v regionu i v celé zemi. Návštěvníci veletrhu mají jedinečnou příležitost komunikovat přímo se zástupci vzdělávacích institucí a získat tak cenné informace o nabízených studijních programech, přijímacích zkouškách nebo potřebných dovednostech.

Pořádáním veletrhu SOKRATES 2 se Okresní hospodářská komora Most spojila s Úřadem práce České republiky. Letošní ročník proběhl pod záštitou hejtmana Ústeckého kraje Jana Schillera. Jako partnery veletrhu se prezentují společnosti Cheminvest, akciové společnosti Vršanská uhelná a Severní energetická. Akci podporují také statutární město Most a město Litvínov.

Účastníci letošního veletrhu měli příležitost navštívit stánky jednotlivých vysokých a vyšších odborných škol, kde jim zástupci škol poskytli veškeré informace o studijních programech, podmínkách přijímacího řízení nebo ubytovacích a stravovacích možnostech. Návštěvníci tak získali nejen přehled o dostupných studijních oborech, ale i o charakteru jednotlivých škol a podmínkách studia.



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář