Zpoždění oprav teplického dálničního přivaděče

0

teplický dálniční přivaděč, dálnice D8, opravy, dopravní zátěž, technická dokumentace, blog, region24


Opravy na teplickém dálničním přivaděči k dálnici D8, které měly být dokončeny v září minulého roku, stále pokračují. Situace způsobuje dopravní zátěž a nedostatek souladu mezi technickou dokumentací a skutečným stavem stavební konstrukce komplikuje opravy.

V uplynulé době zaznamenáváme prodlužující se opravy na dostavbě teplického dálničního přivaděče k dálnici D8. Tyto práce, které měla iniciovat ústecká pobočka Ředitelství dálnic a silnic, měly být původně dokončené v září minulého roku. Ovšem, situace se nestabilizovala, pracovníci na silnici mezi Teplicemi a Řehlovicemi jsou stále vidět a časté kolony nákladních aut představují běžný scénář.

Dopravní uzel na silnici I/8 je zatěžkán nejen stále trvajícími opravami, ale i nepředvídatelnými poprodejními problémy, jako je špatný stav mostů přes řeku Bystřici a Pražskou ulici v blízkosti města Bystřany. Toto malé město je tak podrobeno neobvyklé dopravní zátěži, která je způsobena řidiči, kteří se snaží vyhnout kolonám na hlavní silnici.

Jedním z překážek, které brzdí opravy, je nedostatek souladu mezi technickou dokumentací a skutečným stavem stavební konstrukce. To je zajištěno poté, co se ukázalo, že izolace a odvodnění byly v havarijním stavu. Podle Jana Rýdla, mluvčího ŘSD, 'Během odkrytí mostu od asfaltu tady došlo k ošklivé nehodě, která prakticky zničila mostní dilataci.'

Je pravda, že tato situace je frustrující pro mnoho obyvatel v této oblasti. Občané Bystřan se stěžují na zhoršené životní prostředí, zvýšenou prašnost a hluk. Helena Kiceluková, jedna z obyvatelek obce, je ohledně toho značně rozčílená: 'Provoz je tady od rána do večera, prašnost hrozná, hluk strašný,' vyjádřila svou frustraci.



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář