Zřícená zeď židovského hřbitova: Majitel zahájil opravy nebo ne?

0

závažný incident, historická zeď, škody na autech, správní řízení, vlastnická práva, blog, region24


Závažný incident se stal v městě, kde spadla historická zeď a způsobila škody na autech. Zařízení vede správní řízení, zatímco Jaroslav Třeščík, developer, vyšetřuje vlastnická práva k zemi. Policie stále prověřuje situaci.

V nedávných dnech došlo k závažnému incidentu, kdy se v jednom z městských prostorů zhroutila historická zeď, která způsobila značné škody na okolních automobilech. Debaty o tom, kdo je zodpovědný za tento incident a jaké budou další kroky pro zajištění protření, se stále rozjímají, zatímco postižení obyvatelé města jsou konfrontováni s následky.

Nedávná kontrola města zjistila, že opěrná zeď byla kolem bývalého židovského hřbitova, ve velmi špatném stavu. Mluvčí radnice Adina Sedláková uvedla: „Postup prací určil statik“. Přesnější informace o tom, co by měl majitel pozemku udělat a v jakém termínu, Sedláková odmítla sdělit. Stavební úřad vede správní řízení podle stavebního zákona, který je neveřejný, a proto není možné se k průběhu a dalším krokům vyjadřovat.

Spadlá zeď se týká renomovaného developera Jaroslava Třeščíka, jehož právníci ujistili, že se o věci musí postarat. Avšak, pan Třeščík má nejistoty ohledně toho, zda zhroucená zeď k jeho pozemku skutečně patří. Developer se rozhodl nechat pozemek zaměřit a výsledky budou známy během 2 až 3 týdnů.

David Hamouz, majitel domu, na kterém zeď spadla, nesouhlasí s tvrzením, že dřívěj pod zídkou stály garáže. „Dříve pod zdí nestály žádné garáže, ale kůlny na uhlí. My představujeme, že dvě spadly, třetí se rozpadala, takže ji bývalí správci domu nechali zbourat. Ale to je asi 13 let zpátky. Dřevěné kůlny určitě zeď nedržely“, řekl Hamouz.

Hamouz doufá, že Třeščík, jak slíbil, uzná svou zodpovědnost a zajistí odstranění kamenů a vyčištění místa od následků zřícené zdi. Policie mezitím prověřuje případ zřícené zdi.



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář