Ústí čeká rekonstrukce mostu, začne se výstavbou lávky

0

rekonstrukce mostu, ústí nad labem


Pracovní skupina zřízená ke koordinaci rekonstrukce mostu Edvarda Beneše v Ústí nad Labem se poprvé sešla na krajském úřadě.

Kromě představitelů kraje a města přišli také zástupci zhotovitele, tedy sdružení Metrostav TBR a Strabag. Řešil se plánovaný harmonogram výstavby, podoba lávky pro pěší a především dopravní omezení, která město v souvislosti s rekonstrukcí čekají.

Pracovní skupinu tvoří za Ústecký kraj hejtman Jan Schiller, radní pro investice Tomáš Rieger, vedoucí odboru investic Pavla Svítilová a vedoucí odboru dopravy Jindřich Franěk. Za město Ústí nad Labem je to primátor Petr Nedvědický, starosta městského obvodu Tomáš Kirbs, vedoucí odboru dopravy a majetku magistrátu Dalibor Dařílek a zástupce Dopravního podniku města Ústí nad Labem.

Zhotovitel představil předpoklad průběhu prací v roce 2024, kdy by se mělo v polovině roku začít s výstavbou provizorní lávky pro pěší a koncem roku potom dojde k uzavření samotného mostu. Do té doby také kraj zrealizuje úpravu okružní křižovatky pod Větruší a společně se dořeší další dopravní opatření k co nejplynulejší dopravě ve městě v průběhu rekonstrukce. Objízdnou trasou pro  nákladní dopravu bude ze směru od Děčína především silnic I/13.

Průběžné informace budou aktuální na dlaždici: Rekonstrukce mostu Dr. E. Beneše v UL: Ústecký kraj (kr-ustecky.cz)

Zdroj: TZ Kr-Ustecky.cz



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář